Su Verimliliği

Su Verimliliği Seferberliği

27.04.2023 177

Ülkemizde kentsel, tarımsal, endüstriyel ve bireysel kullanımlar başta olmak üzere tüm kullanımlarda suyumuzu verimli ve sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek gayesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, 31 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, ulusal ölçekli “Su Verimliliği Seferberliği” başlatıldı.

Bu maksatla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında tesis edilen işbirliği çalışmalarının sonucunda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 27 Nisan 2023 tarihinde saat 10:00’da okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik; su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılması, su verimliliği kültürünün oluşması ve su verimliliği bilincinin yaşam tarzına dönüşmesi için “Su Verimliliği Etkinliği” gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Levent KÜÇÜK, İSU Genel Müdür Yardımcısı Uğur SUSOY, İSU Abone İşleri Dairesi Başkanı Burhan ZEYDAL, İSU Karamürsel Şube Müdürü Selim YILMAZ, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇAKIR ve Karamürsel İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akın ATLIBATUR, Karamürsel Güzelkıyı İlkokulu Müdürü Murat ÖZER katılım sağladılar.

Etkinlik kapsamında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü eğitim sorumlusu Ozan SOYTÜRK tarafından verilen eğitimlerde suyun verimli ve bilinçli kullanılması konusunda öğrencilerin farkındalığını artıracak bilgiler paylaşılmış ve su kaynaklarımızın bütün canlıların yaşamı ve insanlığın geleceği için önemi vurgulanmıştır. Son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve artan kuraklık konusuna da dikkat çekilerek, çocukların bilinçli su kullanımını ve su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri ve su verimliliğini yaşam tarzına dönüştürmeleri yönünde eğitici video gösterimleri ve sunumlar yapıldı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilere hediye takdimiyle son buldu.

meb_iys_dosyalar/41/05/700429/fotograf_galerisi_3456400.html